inloggen

Bericht van de wedstrijdgroepen. Seizoen 2016-2017

Regionale wedstrijden

9-4-2017 BOXMEER- Gisteren hebben ook een aantal dames uit wedstrijdgroep A hun regiofinale geturnd, in de eerste wedstrijd mochten Lara en Fee beginnen. Met een sterk begin op balk, met helaas wel een val voor Lara is de wedstrijd goed begonnen. Ook was de spanning daardoor meteen weg, vloer sprong en brug hebben ze geturnd zonder het maken van grote fouten. Op brug hadden we wat hogere punten verwacht, maar desalniettemin hebben de meiden een prachtig punten totaal neer gezet!! Met 51.100 werd Lara 14e en met 51.875 werd Fee 8e. Beide zijn door naar de districtsfinale!
In de laatste ronde van de dag mocht Evelien laten zien waar ze dit jaar zo hard voor getraind heeft. Ze zette een topprestatie neer en vooral op balk en vloer steeg Evelien boven zichzelf uit. Vorige wedstrijd kwalificeerde ze zich met de hakken over de sloot voor de volgende ronde. Nu zat ze maar liefst bij de beste 8 van het hele deelnemersveld. Dit ticket voor de districtsfinale behaalde ze door 5 volle punten hoger te turnen dan de vorige wedstrijd. We zijn allemaal erg trots op de dames

9-4-2017 Vandaag voor de instappers hun eerste regio wedstrijd. Beide meiden hebben het super gedaan. Olivia is 6de geworden met een score van 49,525 en melany is 10de geworden met een score van 49,05. Beide meiden mogen door naar de district finale. Super gedaan meiden.
Ook onze jeugd 2 turnster jazzy had haar wedstrijd vanmorgen. Met een blessure na sprong wist ze toch de 5de plaats te behalen met een score van 42,925. Ook jazzy is door naar de district finale. Super gedaan!
In wedstrijd 2 was het de beurt aan yara en Anne. Het deelnemersveld was super sterk maar toch heeft Anne met een score van 50,75 een 10de plek weten te bemachtigen. Hierbij staat ze op een reserve plek voor de district. Het blijft voor Anne dus nog even spannend. Yara heeft met een score van 49,9 een mooie 19de plek weten te bemachtigen. Meiden goed gegaan!!

9-4-2017 En zojuist hebben de senioren Bhakti van den Boezem, Sanne en Famke het weekend afgesloten. Als eerste op sprong, Bhakti en Sanne begonnen goed, Famke had 1 goede en 1 wat mindere sprong. Op brug hebben de dames goed geturnd, maar doordat de oefeningen van Sanne en Famke niet helemaal compleet zijn vielen die punten wat tegen. Op balk ging juist Famke heel goed maar wisten Sanne en Bhakti niet op de balk te blijven staan. De podiumplaatsen waren helaas al niet meer haalbaar, maar de dames hebben op vloer nog wel even gedaan wat ze kunnen. Uiteindelijk werd Bhakti 8e (wat voldoende is voor plaatsing naar de districtfinale), Sanne 15e en Famke 17e.
Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend. De volgende dames hebben zich geplaatst voor de districtfinale op 21 mei: Melanie, Olivia, Fee, Lara, Evelien en Saya. Anne staat reserve bij de pupillen 1
Voor de districtfinale op 24 juni hebben zich geplaatst: Jazzy, Fleur, Janne Bomers en Bhakti

8-4-2017 Boxmeer Vanochtend was het zover. Saya en Isa mochten in wedstrijd 1. Beide hebben ze een super wedstrijd geturnd. Saya is 6de geworden met een score van 50.700 en Isa 19de met 47.425. Allebei prachtige oefeningen laten zien. Jullie mogen trots zijn op jezelf. Saya heeft zichzelf geplaatst voor de district finale.
Wedstrijd 2. Janne en Fleur kwamen erg zenuwachtig binnen. Gelukkig verdween dat gevoel snel. En turnde ook zij prachtige oefeningen. De concurrentie was enorm. Maar beide dames hebben zich ook geplaatst voor de district finale. Janne is 12de geworden met 44.300 en Fleur stond als verrassing op het podium (we hadden de scores namelijk niet bijgehouden) met een puntentotaal van 45.900.
Gefeliciteerd dames!! Op naar de district finales!

1-4-2017 BELLINGWOLDE - vanochtend vroeg om 5 uur(!!) vertrokken richting Bellingwolde voor de N3 meiden die zich hadden geplaatst voor de 1/2 finale van het NK. De dames hadden het beter bekeken met een hotelovernachting in Groningen. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Nikki, Liske en Myrthe. Helaas blesseerde Liske zich al tijdens de warming up, maar na een bezoekje aan de EHBO kon ze er weer tegen aan. De dames begonnen op brug, voor Nikki een goede start voor de andere 2 helaas een wat wiebelig begin. Op balk hebben de meiden stabiel geturnd, met jammer genoeg een val voor Nikki en Liske. Op vloer en sprong hebben de meiden goed laten zien wat ze allemaal kunnen. Myrthe maakte zelfs een flikflak te veel;). Uiteindelijk werd Nikki 13e, Myrthe 17e en Liske 20e. Helaas niet door naar de finale, maar wel een super ervaring!!
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Zoë Dekkers. Voor haar was er volledig onverwacht een complete fanclub aanwezig, dit zorgde natuurlijk voor een extra boost. Op brug en balk was ze super strak en daardoor werd ze op beide toestellen 5de. Vloer was net wat minder maar nog steeds heel mooi. Sprong was een super afsluiting van deze wedstrijd dag. Uiteindelijk werd Zoë 8e en plaatst zich hiermee voor het NK in Almelo! Nu nog 3 uur in de auto en dan zijn we weer lekker thuis.

20-3-2017 EINDHOVEN - Afgelopen weekend zijn de dames van de D2 en 5e divisie in actie gekomen. In baan 1 mochten de instappers starten. Melanie is 3e geworden, wist zich hiermee te plaatsen voor de regiofinale en behaalde een toestelfinale op vloer. Olivia werd 4e en had het beste punt op vloer. Ook zij is geplaatst voor de regiofinale en heeft een toestelfinale op vloer. Ook Floor heeft een knappe prestatie behaald en traint sinds dit jaar mee in de wedstrijdgroep. Zij heeft een toestelfinale op brug. In baan 2 in de categorie jeugd 1 D2, werd Marit 17e.
In wedstrijd 2 gingen de pupillen 1 D2 aan de slag. Anne wist een 3e plaats te behalen en stroomt door naar de regiofinales. Zij heeft toestelfinales op de onderdelen balk, brug en sprong. Limee werd 23ste.
In wedstrijd 3 in baan 1 heeft Dochra een nette wedstrijd geturnt. Ze werd 21ste. Jazzy startte ondertussen in baan 2. Zij wist een nette 8ste plaats te behalen en heeft toestelfinales op de onderdelen balk en brug.
Op zondag mochten we uitslapen. In wedstrijd 2 baan 1 startte nogmaals pupillen 1 D2. Yara werd 13e en plaatste zich voor de regiofinale. Ook Nienke heeft een goede wedstrijd gedraaid, zij werd 22ste.
In de 3e wedstrijd was het de beurt aan de senioren divisie 5. Zij zijn allemaal door naar de regiofinales. Bhakti werd 10e en heeft sprong en balk als toestelfinales. Sanne werd 22ste, zij heeft helaas geen toestelfinales. Famke 28ste en ook geen toestelfinales, net als Eline die 35ste werd. Jamie heeft voor het eerst op een wedstrijd arabier salto gedaan, helaas blesseerde zij hiermee haar enkel. Ondanks haar blessure heeft ze toch nog haar laatste onderdeel sprong geturnd en wist hiermee zichzelf bij de beste 4 van dat onderdeel te plaatsen. Zij heeft een toestelfinale sprong.
Dames, allemaal heel goed gedaan! Wij zijn trots op jullie.

 

Op 8-12-2016 worden de eerste regiowedstrijden van dit seizoen geturnd voor de 3de divisie en de N3 turnsters. Deze vonden plaats in Valkenswaard. Zaterdag op de vroege ochtend mochten de pupillen 2 aantreden voor de eerste wedstrijd van het weekend. Zoë, Zoë en Lauren gaan hun uiterste best doen om tot de beste 8 van de wedstrijd te gaan horen. Zaterdag in de laatste wedstrijd mogen onze senioren aantreden zij zullen deze wedstrijd starten op het zwaarste toestel in eisen de brug. Zoë Dekkers liet zien dat ze een hele mooie stabiele wedstrijd kan turnen en ze mocht het hoogste punt op sprong noteren van de wedstrijd. Lauren liet op vloer een prachtige vloer oefening te turnen en wist hier zelf een 14,15 te halen. Zoë Hottentot had helaas wat pech op balk en vloer maar wist wel het 3e punt op brug te scoren. 2 podium plekken en als nog een mooie 9e plaats voor Zoë H.

De meiden van de N3 en de 3e divisie hebben hun eerste voorwedstrijd geturnd. In de laatste wedstrijd mochten onze senioren aan de bak. Helaas moesten beide dames een val op balk incasseren. Mara heeft een mooie wedstrijd geturnd en Joelle wist zelfs als enige van de wedstrijd een tsukahara te springen op sprong. Hiermee behaalde zij het hoogste sprong punt van de wedstrijd. Met Joëlle op de 10e plaats en Mara op de 23ste hebben de dames een mooie prestatie neergezet op de wedstrijd. Zondag  9-12-2016 waren de pupillen 1 aan de beurt. Met een spannende wedstrijd en balk als laatste toestel wisten de dames het erg spannend te maken op de balk. Met allemaal helaas een val op de balk hebben ze allemaal sinds de clubkampioenschapppen een mooie vooruitgang laten zien. Myrthe behaalde een prachtige 4e plek. Liske eindige uit eindelijk als 7e Nikki behaalde de 11e plaats en Kiki de 21 ste. Op naar de 2e voorwedstrijd in Tilburg op 28 en 29 januari.

27-1-2017 TILBURG- Onze 3de divisie en N3 dames hebben goed hun best gedaan. De pupillen 2 hebben een mooie wedstrijd geturnd. Alle 3 (Zoe H, Zoe D en Lauren) lieten ze wat punten liggen op de balk, maar Zoë Dekkers wist nog een mooie 3e plaats te behalen. Bij de pupillen 1 heeft Myrthe heel knap niet fit een wedstrijd geturnd. De andere dames misten helaas een beetje de puntjes op de i. Wel hebben zij zich allemaal geplaatst voor de regiokampioenschappen.
Joëlle turnde in de 3e wedstrijd een mooie stabiele wedstrijd. Op sprong liep het niet helemaal als gepland, maar hier heeft ze zich toch geplaatst voor een toestelfinale. Mara turnde in de 4e wedstrijd. Begon op vloer, maar overstrekte helaas hier haar elleboog. Hierdoor heeft ze helaas geen brug meer kunnen turnen.
Wedstrijd 1 pupillen 2 N3: Zoë Hottentot 8e en Lauren van der Donk 14e
wedstrijd 2 pupillen 2 N3: Zoë Dekkers 3e
Wedstrijd 3 pupillen 1 N3: Myrthe Widlak 7e, Liske Janssen 8e, Nikke Uijen 16e en Kiki van Dorst 19e
Wedstrijd 3 Senioren div 3: Joëlle Bijsterveld 5e
Wedstrijd 4 Senioren div 3: Mara Grams 23ste

11-02-2017
SINT-OEDERODE de dames van de 4de divisie en de D1 hebben hun beste beentje voorgezet.
Zij hebben allemaal erg hun best gedaan om zich te plaatsen voor de regiofinale en de toestel finales.
zaterdag mochten Fee en Lara het spits afbijten. Ze schrokken erg toen het licht uit ging en meneer Hans van Zetten een geweldig leuk stukje voor alle turnsters hadden ingesproken.
Lara en Fee hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. Fee wist zelfs het hoogste punt op brug te behalen .In de andere baan wist Saya net niet het podium te behalen en werd 4e Isa wist zich ook te schoppen tot de regiofinale. Isabella had helaas 2 foutjes waardoor ze niet door is naar de volgende ronde

18-2-2017
VALKENSWAARD - Deze zaterdag hebben de N3 en de 3de divisie turnsters erg hun best gedaan. In wedstrijd 1 wisten Liske, Myrthe, Nikki en Kiki er een spannende wedstrijd van te maken. Met hier en daar nog wat kleine foutjes hebben Liske, Nikki en Myrthe zich weten te plaatsen voor de halve finale van de bondskampioenschappen. Voor Kiki waren de tegenstanders helaas wat te sterk. Myrthe wist zelf de 2de plaats in de wacht te slepen. In wedstrijd 3 gingen Zoë D, Zoë H, Lauren en Joëlle van start. Na ook een spannende wedstrijd met hier en daar wat foutjes wist Zoë Dekkers zich te plaatsen voor de halve finale van de bondskampioenschappen. Zoë H en Lauren kwamen nog wat puntjes te kort in dit sterke deelnemersveld. Joëlle kwam helaas 0.1 te kort om zich te plaatsen. Allemaal Gefeliciteerd met jullie behaalde prestaties. Jullie stonden toch weer op de regiofinale. Ook alle supporters weer bedankt voor het goede aanmoedigen!
Evelien is door naar de regiofinale helaas, waren de tegenstanders voor Veerle nog wat te sterk.
Zondag 19-02-2017 start de dag vroeg voor Fleur en Janne. Beide draaide ze een geweldige wedstrijd en maakte het erg spannend. Vooral met als laatste toestel balk is het nog wat spannender. Janne moest helaas 2 vallen incasseren Fleur bleef op de balk staan in mocht het goud mee naar huis nemen.
In wedstrijd 2 gingen Myrthe en Mirte van start. Door wat foutjes hier en daar hebben zij het niet gered naar de regio maar hebben ze wel veel plezier gehad met zijn tweeën
We kunnen terug kijken op een goed en leuk weekend.